Glas Javnosti

SPORNO ZEMLJIŠTE RAZLOG: Grad Kragujevac odustao od gradnje nove autobuske stanice kraj jezera Bubanj

Društvo
Autor: Glas javnosti

Grad Kragujevac je odustao od ideje da se na prostoru nekadašnjeg Zastavinog servisa, kod jezera Bubanj, gradi nova autobuska stanica, pa neće biti povučena kreditna sredstva od Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), piše portal Pressek. Po rečima člana Gradskog veća zaduženog za finansije Nenada Stanišića, EBRD od koje je grad 2015. godine uzeo zajam, koji je između ostalog trebalo da posluži

Stanišić je rekao da je razlog zbog koga se odustalo od gradnje autobuske stanice na ovoj lokaciji činjenica da zemljište nije u stopostotnom vlasništvu grada.
Kako piše portal, najave da će grad na Lepenici dobiti novu autobusku stanicu Kragujevčani slušaju više od decenije, piše portal Ekapija.

Prvi, nešto konkretniji potez, povučen je 2015. kada je grad uzeo zajam od EBRD u iznosu od 15 mil EUR, čija je, kako je tada rečeno, druga tranša od pet miliona bila namenjena izgradnji nove autobuske stanice.
Tri godine kasnije, 360 miliona dinara zajma potrošeno je za otkup zgrade bivšeg Zastavinog servisa iz stečajne mase Univerzal banke. Objekat je kupljen na prvoj licitaciji, na kojoj je grad Kragujevac bio jedini ponuđač.
Gradonačelnik Nikola Dašić tokom izborne kampanje 2020. najavio je da će gradnja nove autobuske stanice na lokaciji nekadašnjeg Zastavinog servisa početi 2021.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR