Glas Javnosti

Završena KONTROLA u KBC Kragujevac: Razlog je bila PORODILJA KOJA JE SLOMILA KUK

Društvo
Autor: Glas javnosti/kurir

UKC Kragujevac u kom je porodilja (35) iz Kragujevca teško povređena oglasio se saopštenjem nakon navoda njoj bliskih ljudi koji su tvrdili da su je udarila neispravna bolnička vrata zbog čega je polomila kuk i mora da joj se ugradi veštački.

Iz ove bolnice kažu da je u UKC Kragujevac sproveden detaljan interni postupak ispitivanja činjenica, i to od prijave nemilog događaja 15. oktobra 2022. godine, kada je došlo do povređivanja porodilje prilikom njenog izlaska kući. 

- Povodom navoda upućenih medijima, da je pacijentkinja N.T. pala na izlazu iz zgrade „povređena od strane neispravnih bolničkih vrata, koja su je oborila, pa je pala i polomila kuk, utvrđeno je da su klizna vrata sa senzorom, na izlazu iz objekta UKC Kragujevac u aktivnom funkcionalnom režimu, bezbedna za ljudsku upotrebu i odgovaraju standardima proizvođača.

Iz UKC Kragujevac stoga tvrde da je činjenicama koje su donete iz spoljnog nadzora tako potvrđeno da povređivanje pacijentkinje N.T. pri izlasku iz objekta UKC Kragujevac, nije izazvano neispravnim vratima.

- U informaciji za javnost, ono što je navedeno kao razlog za povredu, jednostavno nije uzrok povređivanja. Ustanova nema više saznanja, da bi u potpunosti odgovorila na Vaše pitanje - napisali su kuriru.

Oni su, uz poštovanje Zakona o zaštiti podataka o ličnosti i Zakona o pravima pacijenata, bili u mogućnosti da nam iznesu samo sledeće informacije iz medicinskog dela izveštaja stručne komisije, formirane za sprovođenje internog postupka preispitivanja činjenica o povređivanju porodilje:

- Pacijentkinja je, nakon porođaja, postporođajnog lečenja i nege, otpuštena kući iz Porodilišta Ginekološko- akušerske klinike UKC Kragujevac sa urednim lekarskim nalazom porodilje i bebe.

- Zbog ortopedske povrede, nastale na izlasku iz objekta UKC Kragujevac, pacijentkinja je primljena na Kliniku za ortopediju i traumatologiju i istog dana operisana, gde je nastavljeno lečenje i uspešan postoperativni oporavak - napisali su nam oni.

Podsetimo, porodilja se povredila 15. oktobra ove godine pri izlasku iz bolnice sa bebom. U trenutku kada se povredila ona u naručju nije držala bebu. Zbog njenog povređivanja sproveden nadzor u ovoj bolnici.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR