Glas Javnosti

ENERGETSKI KOLAPS SRBIJE! Svake sekunde proverite stanje gubitaka EPS-a! (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Energetski kolaps koji je paralisao Srbiju prethodnih dana, pretio je da hiljade domaćinstava ostavi bez struje i osnovnih životnih potreba. Nakon nestanka struje u Obrenovcu i ostalim delovima Srbije situacija je stabilizovana, a stanje koje je izmaklo kontroli traži i svoje krivce.

Kako je "Glas javnosti" više puta pisao u termoelektrani "Nikola Tesla" došlo je do potpunog kolapsa u TENT-u A i B, jer se umesto visokokaloričnog uglja, iz "Kolubare" dovoze blato i voda.

Bunkeri su zapušeni, pa su radnici golim rukama čistili pogon, što je potvrdio i Milorad Grčić, v.d. direktora EPS.

Podsećamo, prema trenutnoj potrošnji, manjak EPS je oko 1600 MW, koji kada se pomnoži sa 325 evra, kolika je cena iz uvoza, dobija se gubitak od oko 520.000 evra, dok je na dnevnom nivou, dakle za 24 časa, taj gubitak oko 12.500.000 evra.

Kada taj iznos izračunamo na mesečnom nivou dolazi se do zapanjujuće cifre od oko 374.000.000 evra čistog gubitka  EPS-a, odnosno države Srbije.

"Glas javnosti" detaljno prati situaciju u TENT i izveštavamo o poslednjim vestima koje su dolazile sa terena, a od izvora dobro upućenih u stanje tog preduzeća saznajemo da je u pitanju nesposobnost čelnih ljudi što distributivnu mrežu nisu dobro pripremili za ovakav energetski i svaki drugi izazov.

Našoj redakciji javila se grupa građana koji su za vreme vlasti Slobodna Miloševića bili na rukovodećim pozicijama ovog javnog preduzeća, sa konstatacijom da je nesposobnost kadra dovela do energetskog kolapsa u zemlji.

- U naše vreme, čitava garnitura direktora i rukovodećeg kadra bi bila uhapšena u roku od nekoliko sati, i bilo bi suđeno kao delo protiv države, a nadležni ministar momentalno smenjen - kažu naši sagovornici.

ems foto  

U kakvom energetskom kolapsu se nalazi Srbija možete se uveriti i sami na OVOM LINKU.

Takođe, svakom građaninu je na raspolaganju da vidi kakvo je trenutno stanje što se tiče izvoza i uvoza struje na OVOM LINKU. 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR