Glas Javnosti

SLEDI I POPRAVKA PRUGE: Danas će biti doneta odluka o cisternama sa amonijakom kod Pirota

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić rekao je da će u sredu (sutra) biti odlučeno šta će se raditi s vagonima-cisternama s amonijakom koje su krajem prošle godine iskliznule iz šina kod Pirota.

On je za televiziju Pink kazao da će sutra biti doneta odluka da li će se iz tih cisterni istakati amonijak ili će natovarene biti podignute i vraćene na šine i potom odvezene.

Objasnio je da će ta odluka biti doneta na osnovu mišljenja stručnjaka koji su radili na tim cisternama i lokalnog štaba za vanredne situacije, a i u skladu s procenom bezbednosti planirane operacije, piše N1.


Podsetio je da su četiri cisterne isklizule iz koloseka i da je iz jedne cureo amonijak, te naglasio da je po merenjima kvalitet vazduha, vode i zemljišta sada „sve apsolutno bezbedno za gradjane“.

Kazao je da su iskliznula četiri vagona cisterne iz kompozicija sa 21 cesternom od kojih je 20 bilo s amonijakom, a zadnja prazna.

„Šest cisterni je odvezeno u Smederevo gde je izvršeno merenje po nalogu tužioca, potom su poslate u Šabac – ka krajnjoj destinaciji, tri cisterne su u drugim stanicama i ići će na merenje, a sedam cisterni je odvezeno u Dimitrovgrad“, objasnio je on.

Prema rečima Vesića, pošto se odluči šta će se raditi sa četiri preostale cisterne, pruga će se popraviti i osposobiti za saobraćaj.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR