Glas Javnosti

SKANDAL TRESE MAJKROSOFT: Istraga za kupovinu video igara

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ponuda Majkrosofta vredna 68,7 milijardi dolara za kupovinu proizvođača video igara "Activision Blizzard" predmet je istrage u Velikoj Britaniji, objavila je Uprava za konkurenciju i tržišta (CMA).

Britanska agencija za zaštitu konkurencije navela je u saopštenju da razmatra da li bi spajanje „rezultovalo značajnim smanjenjem konkurencije“ na bilo kojem tržištu u državi, piše N1.

Navodi se takođe da će istraga razmotriti i „može li ugovor naštetiti konkurenciji i dovesti do lošijih ishoda za potrošače – na primer, kroz više cene, niži kvalitet ili smanjen izbor“.


CMA je 1. septembar odredio kao krajnji rok za prvu fazu odluke i pozvao relevantne i treće strane da ponude komentare o dogovoru između 6. i 20. jula.

Kompanija „Activision Blizzard“ ima popularne franšize video igrica kao što su „Call of Duty“, „Guitar Hero“, „Warcraft“ i „Candy Crush“.

„Activision Blizzard“ je američka holding kompanija za video igre sa sedištem u Santa Moniki u Kaliforniji. Osnovana je u julu 2008. godine spajanjem Activision Inc. i Vivendi Games.


Od marta 2018. godine ovo je najveća kompanija za igre u Americi i Evropi prema prihodima i tržišnoj kapitalizaciji.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR