Glas Javnosti

Sindikati Sloga: U Srbiji zabrinjavajuć nivo diskriminacije

Društvo
Autor: Glas javnosti

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ ocenili su danas, povodom Međunarodnog dana borbe protiv rasizma i diskriminacije, da je situacija u Srbiji zabrinjavajuća kada je reč o diskriminaciji, posebno nakon nedavne izjave gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića, koja je dodatno stigmatizovala Rome.

„Žalosno je da gradonačelnik nije iskoristio priliku da se nakon niza osuda javnosti izvini, već je izjave ponovio u tonu koji nije primeren za demokratsko društvo. Ovakvo ponašanje prvog čoveka Beograda je potpuno neprihvatljivo i samo produbljuje jaz među ovom izuzetno osetljivom i zanemarenom nacionalnom grupom“, naveo je sindikat Sloga.


U saopštenju se ističe da je za Srbiju jako važno da država, pored domaćih radnika u fokus stavi i sve strane radnike koje dovode razne agencije za zapošljavanje, te da osigura da oni budu poštovani i zaštićeni u okviru Ustava i zakona i da ne proživljavaju sudbine poput kineskih i vijetnamskih radnika u Ling Longu i drugim fabrikama i gradilištima širom Srbije.


Međunarodni dan borbe protiv rasizma i diskriminacije, ustanovila je Generalna skupština Ujedinjenih nacija 21. marta, sa ciljem da podigne svest o rasizmu i diskriminaciji i podrži napore za njihovo uklanjanje.

Glas javnosti/Beta

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR