Glas Javnosti

Sindikat Kolubare: Tražimo povećanje plata, više od 12 odsto

Društvo
Autor: Glas javnosti

Predsednik Sindikata Rudarskog basena "Kolubara" Radosav Krsmanović rekao je danas da će tražiti od Vlade Srbije veće povećanje zarada od 12 odsto.

On je. posle razgovora predstavnika tog sindikata sa premijerkom Anom Brnabić, rekao da će Vlada odobriti danas povećanje zarada od šest odsto, ali da sindikat traži da rast zarada bude u skladu sa projektovanom inflacijom koja je prošle godine bila veća od 12 odsto.

"Sa Brnabić smo dogovorili da se naš zahtev razmotri u Ministarstvu finansija i da nastavimo pregovore sledeće nedelje, a da u medjuvremenu ne organizujemo proteste", rekao je Krsmanović.


Dodao je da je zajednički zaključak da se poveća proizvodnja uglja u "Kolubari" za nekoliko procenata kao i da se povećaju ulaganja i nabave novi bageri.

Taj sindikat jutros je u "Kolubari" organizovao protest upozorenja sa zahtevom da se povećaju zarade koje nisu korigovane oko tri godine. U planu je bila i blokada isporuke uglja termoelektrani "Nikola Tesla" u Obrenovcu, ali su odsutali na poziv Brnabić.

Glas javnosti/Beta

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR