Glas Javnosti

SIMIĆ: Iza stranih donacija uglavnom stoje prikriveni interesi!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Pokret "Kreni-promeni" pozvao je danas građane da mu proslede prekršajne kazne zbog učešća na protestima, navodeći pritom da je organizovao skupljanje donacija građana iz kojih će se refundirati svaka kazna za prekršaj onima koji nisu u mogućnosti da je plate.

Advokat Ivan Simić kaže da ne namerava da se upušta u dnevno-političke razmirice u vezi sa protestima građana, ali da mu je ovde sporan način transfera grantova i njihovo korišćenje, komentarišući to što je ovaj pokret , kako je objavljeno na sajtu "Rockfeller brothers Fund" 29. aprila ove godine dobio grant od 25.000 dolara ove fondacije.

-Strane donacije me upućuju na pozornost i uzdržanost prema svemu onome što primaoci tih donacija promovišu kao društvene vrednosti, naveo je Simić, prenose mediji.

Ne ulazeći u to da li su namere časne, prema njegovim rečima, treba imati u vidu da oni koji dobija grantove od bilo kojih organziacija van granica naše države ne mogu biti neko kome se bezrezervno može verovati, jer, kako kaže, niko nikom ne daje novac na lepe oči, ni da bi razvijao dobre i humane ideje.

-Iza toga uglavnom stoje prikriveni interesi koji za cilj imaju upravo urušavanje i razgrađivanje pravnog poretka, jer se upravo grantovima-novcem iz inostranstva, se urušava ne samo pravni poredak, već se ugrožava i sistem brezbednosti jednog društva, smatra advokat i podseća da nas je tome podučila i nedavna istorija, prenose mediji. 

Ukazao je da su nevladine organizacije koje sredstva primaju od stranih vladinih ili nevladinih organizacija u određenim, ozbiljno uređenim društvima, označene kao agenti od stranog uticaja ili kao neka vrsta stranih agenata . Ne ulazeći u dnevno političke razmirice, svako ko koja prima novac, a pritom vrši javni poziv na mobilni. 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR