Glas Javnosti

BLOKADA USPEŠNO IZVEDENA! Kreni-Promeni: Ovo su uslovi za Vučića za prekid protesta

Društvo
Autor: Glas javnosti

Pokret Kreni-Promeni saopštio je da je blokada upozorenja vitalnih saobraćajnica uspela i naveo koji su uslovi za prekid protesta.

Pokret Kreni-Promeni saopštio da su uslovi za prekid protesta da predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbije da potpiše Zakon o eksproprijaciji, kao i da se izmeni Zakon o referendumu i narodnoj inicijativi. Iz Kreni-Promeni poručuju da je blokada uspešno izvedena zahvaljujući „veličanstvenoj hrabrosti i dostojanstvenom protestu svih građana koji su učestvovali“.

„Po prvi put u istoriji građani su blokirali Gazelu. Taktika da više manjh grupa građana razvuče veliki broj policijskih snaga, umesto da manje grupe policije blokiraju veliki broj građana urodila je plodom“, saopštili su.

Dodali su da su uslovi za prekid protesta su da Aleksandar Vučić odbije da potpiše Zakon o eksproprijaciji i da se izmeni Zakon o referendumu i narodnoj inicijativi.

Direktor za kampanje Kreni-Promeni Savo Manojlović rekao je da ukoliko ova dva uslova ne budu ispunjena, poziva građane da naredne subote sednu u automobile i da u grupama od 10 do 20 vozila stanu i blokiraju autoputeve i magistralne puteve.

„Posebno ističemo da je policija odbila predlog da se mirnim i koordinisanim okupljanjem kontrolišu skupovi, zbog čega je širom Srbije dolazilo do brojnih incidenta. Odgovornost za ovo snose funkcioneri policije koji su odbili kontrolisani protest“, dodaje se u saopštenju.

Pokret je pozvao advokate koji žele da pruže besplatane usluge uhapšenima da se jave, kao i sve građane koji su imali problema da ih kontaktiraju.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR