Glas Javnosti

ŠEST DANA BEZ STRUJE! Šta da radimo, umotamo se, pa spavamo

Društvo
Autor: Glas javnosti

U opštini Mali Zvornik već šest dana traje vanredna situacija. Veliki broj domaćinstava u teško pristupačnim selima od nedelje nema struju.

Sneg koji je napadao prošlog vikenda odsekao je selo Radalj, najveće u ovoj opštini, od ostatka sveta.

Struje nemaju već šest dana, stabla su popadala pa su deca tek juče krenula u školu. Šteta je tolika da, kako meštani kažu, ne pamte za života veću.

Meštani kažu da se ovo moglo sprečiti.

"Da se na vreme reagovalo i čistilo ne bi došlo do ovakvih zagušenja i ovakvih padavina. Kad padne ovolika količina snega, onda vam treba mnogo jača mehanizacija i više mehanizacije, a da se na vreme reagovalo, moglo je to da se spreči i da se uradi mnogo ranije", kaže Miloš Milić, odbornik u Skupštini opštine Mali Zvornik.

Stanovnici Radlja uvereni su da je po sredi nemar lokalne samouprave. Danima zovu Elektodistribuciju, kažu uzalud. Dragan Zeljić, tvrdi da distribucija nije vodila računa o raskresavanju, da se šuma zakorovila, zarasla i objašnjava da je zato sneg i poobarao stabla,piše Euronews Srbija.

Za to vreme meštani su i dalje bez struje, kupanje i pranje veša je postala misaona imenica a oni se, kako kaže Milena Petrović, umotaju pa na spavanje.


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR