Glas Javnosti

DA LI SI TI NORMALAN?! Dr Šekler opleo po antivakserima: Ne pitaju se stomatolog i automehaničar o vakcinama

Društvo
Autor: Glas javnosti

Velika opasnost leži u tome što mnogi od protivnika vakcina i mera nastupaju sa aurom naučnika, kaže doktor Milanko Šekler, virusolog i mikrobiolog Veterinarskog instituta Kraljevo.

Oni nemaju znanja o vakcinama, ali su poznati i priznati u oblastima kojima se zapravo bave, pa im ljudi veruju i za imunizaciju koliko god da su suluda njihova objašnjenja.

- Kada popravljaš kola i radiš generalku auta, raspitaš se ko je dobar u tome i odeš kod njega. Ne raspituješ se ništa drugo, sem da li radi dobro ili ne. Kada hoćeš da se operišeš odlaziš kod hirurga koji to zna da radi. A, sa druge strane, kada se radi o vakcinaciji, umesto da se raspitaš ko je najbolji vakcinolog, imunolog, infektolog, epidemiolog, a nema nijednog iz ove struke ko je protiv vakcine, ti odeš i pitaš stomatologa, nefrologa, pedijatra, alergologa, psihijatra...

- Pa, da li si ti normalan?! To je isto kao da, umesto majstora, pitaš vulkanizera da li da radiš generalku. I zub kada te zaboli, odeš kod zubara, ne ideš kod infektologa. Kako za kola i zubara znaš, a za vakcinu ne znaš?! - pita se dr Šekler i dodaje da stvari moramo vratiti na nivo ekspertize i pitati onoga ko zna, kaže dr Šekler za Kurir.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Lola u 30.10.2021 20:31:41 h
     0 

A ti si strucnjak za zivotinje veterinu si zavrsio vakcinisi svoje zivotinje ako ih imas i svoju djecu a narod ostavi na miru.