Glas Javnosti

Sednica Tima za škole u sredu: Odluka o početku drugog polugodišta u najboljem interesu učenika i zaposlenih

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je da će sednica Tima za škole biti održana u sredu, te da će odluka o nastavi u centralnoj Srbiji biti doneta u najboljem interesu učenika i zaposlenih.

Na pitanje da se izjasni o preporuci Udruženja pedijatara Srbije o odlaganju polaska u školu na klasičan način ili organizovanju onlajn nastave, Ministarstvo poručuje da se razmatra svaki predlog i da će konsultacije biti obavljene sutra.
„Ministarstvo od početka donosi odluke koje se tiču modela realizacije nastave u vreme epidemije kovida-19, u konsultacijama sa drugim nadležnim institucijama, odnosno sa Timom za škole, a ranije Kriznim štabom“, navodi se u pisanoj izjavi.

Udruženje pedijatara Srbije preporučilo je danas da se polazak u školu na klasičan način odloži ili da se nastava organizuje onlajn, imajući u vidu aktuelnu epidemiološku situaciju.

Resorni ministar Branko Ružić izjavio je ranije danas da nema razloga za odlaganje početka drugog polugodišta u centralnoj Srbiji, dodajući da će se u sredu znati tačan model nastave.

Učenici osnovnih škola u Vojvodini danas su se nakon zimskog raspusta vratili u školske klupe, dok srednjoškolci primenjuju kombinovani model - jedan dan nastava u školi, drugi onlajn.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković rekao je u petak na konferenciji za novinare da veruje da će i u centralnoj Srbiji biti prihvaćen isti model nastave kao u Vojvodini.

Drugo polugodište za centralnu Srbiju treba da počne 24. januara.

Konsultacije o toj nastavi održaće se sutra, rečeno je u Ministarstvu.

BONUS VIDEO: NOVAK SE VRATIO

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR