Glas Javnosti

NEMA RAZLOGA ZA ODLAGANJE?! Evo šta čeka učenike na početku drugog polugodišta

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je danas da nema razloga za odlaganje početka drugog polugodišta u centralnoj Srbiji.

Po njegovim rečima, u sredu će se znati tačan model nastave za drugo polugodište.

"U sredu će se znati tačan model nastave za drugo polguodište. Epidemijska situacija se proverava i o modelu nastave odlučuje na nedeljnom nivou", kazao je Ružić.

Prema njegovim rečima, nema razloga za odlaganje početka drugog polugodišta u centralnoj Srbiji budući da je do 11. januara, kako kaže, udeo dece školskog uzrasta u ukupnom broju zaraženih bio tri odsto.

"Od početka pandemije uspeli smo da prilagodimo nastavu do nivoa održivosti. Ukoliko bi došlo do spajanja gripa i koronavirusa i sličnih kompilakcija, model nastave bi se tome prilagođavao, ali sigurno neće biti odlaganja, rekao je Ružić.

Kada je reč o onlajn nastavi, ministar je kazao da su primere dobre prakse pokazali sami nastavnici i da se sve što je korišćeno prošle školske godine, koristi i sada.

Što se tiče fakulteta gde je u toku ispitni rok, prate se, dodao je, preporuke resornog ministarstva.

"Obaveza svakog studenta je da polaže ispite na svom matičnom fakultetu, a na snazi je, inače, kombinovani vid nastave", naveo je Ružić.
















SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR