Glas Javnosti

ŠAPIĆ: Višnjička Banja dobija osnovnu školu i vrtić, proširićemo Slanački put

Društvo
Autor: Glas javnosti

U planu je da počne izgradnja i vrtića, koji će moći da pohađa 270 dece, a nalaziće se pored škole

 Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić najavio je danas da će u Višnjičkoj Banji u narednom periodu početi izgradnja osnovne škole i vrtića, kao i da će se proširiti ulica Slanački put.


Šapić je naveo da će osnovna škola moći da primi 900 dece i da se očekuje da krajem sledeće godine počne izgradnja. "To će biti moderna škola. Sledeće godine ulazi u plan i program Grada Beograda i po nekoj dinamici godinu dana će trajati izrada projektne dokumentacije i svih dozvola. Očekujemo da krajem sledeće godine krene da se gradi, a možda ćemo već 2025. ili početkom 2026. godine ovde imati zaista veliku školu", rekao je Šapić novinarima u Višnjičkoj Banji.

Kako je naveo, u planu je da počne izgradnja i vrtića, koji će moći da pohađa 270 dece, a nalaziće se pored škole.


"Takođe 2024. godine ulazi u plan Grada Beograda. I tu smo skroz čisti sa imovinom, ulazi se u izradu projektne dokumentacije.Odluku smo doneli, novac smo obezbedili, ostaje da to realizujemo", rekao je on. Šapić je najavio i da će biti proširena ulica Slanački put, koja će, kako je rekao, biti proširena sa još dve trake, pa će ih umesto dosadašnje dve biti četiri.

"Tu je ostala eksproprijacija koju očekujemo da ćemo završiti u toku 2024. godine", rekao je on.

Glas javnosti/D03S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR