Glas Javnosti

Šapić otkrio kada će početi sa radom nova autobuska stanica i buvljak

Društvo
Autor: Glas javnosti

Šapić je rekao i da će na novoj autobuskoj stanici biti prostora za sve autobuse koji danas skupljaju putnike na raznim mestima u gradu.


Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da očekuje da će nova autobuska stanica na Novom Beogradu početi da radi od početka 2024. godine.

Nakon obilaska radova na otvorenom tržnom centru Miljakovac "Beogradski buvljak", Šapić je rekao da se još uvek izvode radovi na zgradi autobuske stanice i da će oni biti nastavljeni sledeće godine, ali je dodao da to neće smetati funkcionisanju te autobuske stanice.

"Ta zgrada imaće nekoliko hiljada kvadrata i tu će biti poslovni prostor ali to nema veze sa saobraćajem. Rekli su mi da će nova autobuska stanica kada bude gotova biti najpraktičnija i najoperativnija stanica u Evropi posle one u Portugaliji", istakao je on. 


Šapić je rekao i da će na novoj autobuskoj stanici biti prostora za sve autobuse koji danas skupljaju putnike na raznim mestima u gradu.

Šapić je rekao da se nada da će Otvoreni tržni centar (OTC) Miljakovac beogradski "buvljak" početi sa radom tokom novembra meseca ove godine, iako je rok za njegov završetak kraj decembra. 

Posle obilaska radova na izgradnji OTC u Miljakovcu, Šapić je rekao da radovi odlično napreduju i da se nada da će tokom novembra biti ispražnjen stari "buvljak" na Novom Beogradu, očišćen i vraćen vlasnicima, a da će se svih 280 zakupaca sa novobeogradske pijace prebaciti u Miljakovac. 

Kako je rekao, izgradnja novog OTC koštaće 900 miliona dinara, imaće 12.000 kvadrata i 4.000 kvadrata pijaccnog platoa. 

"Imaće 130 parking mesta, 230 tezgi i 60 lokala", rekao je Šapić.

Obilasku su prisustvovali predsednik GO Rakovica Miloš Simić, v.d. direktora „Beogradske pijace” Bojan Bajagić i predsednik Udruženja pijačnih prodavaca „Opstanak” Srđan Praštalo.

Glas javnosti/T01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR