Glas Javnosti

Šapić: Trka Beograd-Banjaluka spaja narode

Društvo
Autor: Glas javnosti

Naveo je da trka iz godine u godinu podiže svoj sportski značaj, sa sve više kvalitetnijih takmičara

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas na ceremoniji otvaranja 18. Međunarodne biciklističke trke Beograd - Banjaluka 2024. da ta trka predstavlja daleko više od biciklističke trke i da je ona simbol spajanja srpskog naroda u Srbiji i Republici Srpskoj.

Naveo je da trka iz godine u godinu podiže svoj sportski značaj, sa sve više kvalitetnijih takmičara.

- Ali ono što je najvažnije je da ona spaja dve zemlje u kojima živi isti narod. Oni prolaze granicu koja u toku ove trke ne postoji i koja i za nas suštinski ne postoji, jer mi smo jedan narod, moramo da se čuvamo, da se pomažemo, naročito u momentu u kome se danas nalazimo - rekao je Šapić na otvaranju trke.
Naveo je da je velika čast što Grad ima priliku da pomogne ovu trku i poželeo je sreću svim takmičarima.

 

Šapić je zajedno sa direktorom trke Vladimirom Kuvaljom potpisao zastavu Srbije, kojom je posle dao znak biciklistima da trka može da počne.

Pred početak trke intonirana je državna himna Republike Srbije "Bože pravde" kao i himna Republike Srpske.

Prisustvovavali su šef predstavništva Republike Srpske u Beogradu Mlađan Cicović, ambasador BiH u Srbiji Aleksandar Vranješ, predsednica upravnog odbora Biciklističkog saveza Beograda Jelena Lončarević i direktor trke Kuvalja.

Međunarodna biciklistička trka "Beograd-Banja Luka", održava se pod sloganom "Srbija i Srpska zajedno", a već 18. put zaredom ovu manifestaciju organizuju biciklistički savezi Republike Srpske i Srbije u saradnji sa biciklističkim klubom BSK iz Banja Luke.

Biciklisti su juče u Obrenovcu vozili kružnu trku, a danas počinje etapa od Beograda do Bijeljine.

U trci učestvuje 175 biciklista iz 40 zemalja. Trka se završava u nedelju, kada će start poslednje etape biti u Doboju, a cilj u Banjaluci.


Glas janosti/D03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR