Glas Javnosti

SAOSEĆAMO SA NJIHOVIM PROBLEMIMA: Srbija uplaćuje TRI MILIONA EVRA za decu i raseljene iz Ukrajine

Društvo
Autor: Glas javnosti

Republika Srbija je donela odluku da obezbedi donaciju od tri miliona evra za pomoć deci i raseljenima unutar i van Ukrajine.

Pomoć će biti upućena kroz UN sistem, od čega milion i po preko Fonda UN za decu (UNICEF) i 1,5 milion preko Kancelarije Visokog komesara UN za izbeglice (UNHCR).

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić učestvovala je danas video linkom na Međunarodnoj donatorskoj konferenciji za Ukrajinu, koja se održava u Poljskoj, u Varšavi i izjavila da Srbija, od početka konflikta, sa posebnom pažnjom prati posledice pre svega na civilno stanovništvo, tešku humanitarnu situaciju i povećanje broja izbeglica i interno raseljenih lica, i dodala da je potrebno stvoriti uslove za isporuku humanitarne pomoći i podržati sve napore za zaustavljanje konflikta.


- Građani Srbije saosećaju sa građanima Ukrajine u njihovoj želji za povratak normalnom životu u kojem će buduće generacije živeti bez straha od rata - zaključila je Brnabić u obraćanju.

Međunarodnu donatorsku konferenciju zajednički organizuju premijeri Poljske i Švedske, Mateuš Moravjecki i Magdalena Anderson, u saradnji sa predsednicima Evropskog saveta i Evropske komisije, Šarl Mišelom i Ursulom fon der Lajen, prenosi b92.net.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR