Glas Javnosti

BITKA ZA KOŠUTNJAK! Izlazimo pred bagere, vlast radi za GRAĐEVINSKU MAFIJU! (FOTO+VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Mi želimo da se ceo Nacrtu plana detaljne regulacije - odbaci. Nećemo 500 stanova, da se uguši Košutnjak. Ukoliko naši predlozi budu odbijeni izlazimo pred bagere!

Ovo su poručili okupljeni članovi Udruženja “Bitka za Košutnjak” i građani Rakovice koji su se danas okupili ispred Skupštine Grada Beograda jer su ogorčeni zbog divlje gradnje u Skojevskom naselju. Oni su, takođe, usšli na javnu sednicu sa koje im je poručeno da će sve njihove primedbe i predlozi biti razmatrani, kao i da će moći da prisustvuju zatvorenoj sednici komisije.  

Dejan Jovanović iz "Bitke za Košutnjak" izjavio je da je Skojevsko naselje najgušće naseljeni deo opštine Rakovica, a planirana izgradnja još 500 stanova bi potpuno ugušila naselje. Kako su dodali, potpisali su i peticiju kojom se protive ovim planovima.

Stojčić: Nema odlaganje

Gradski urbanista Marko Stojčić, koji predsedava sednicom, rekao je da veliki broj primedbi građana govori da je javna rasprava opravdala svoju ulogu i da nema potrebe da se ova sednica otkaže.

Okupljeni građani ušli su u salu gradske uprave u kojoj se održava javna rasprava o Nacrtu plana detaljne regulacije tog dela grada.

- Građani nisu imali pravu priliku da iskažu svoje mišljenje i predlažu da se ova javna sednica odloži - poručio je Dejan Jovanović.


Dejan Jovanoivć ispred Skupštine Beograda

- Nezadovoljni smo odnosom lokalne vlasti u Rakovici prema ovim problemima. Opština radi u korist privatnih investitora, a ne građana. Plan mora biti odbijen u celini i trebalo bi da se nastupi izradi novog i to u saradnji sa stanovnicima Skojevskog naselja - poručili su na sednici.

Prethodno, ovo udruženje je izdalo saopštinje o današnjem okupljanju.


Detalj sa sednice

- U četvrtak će kontroverzni biznismeni pokušati konačno da legalizuju hajdučiju koja traje poslednjih 26 godina tako što će nastaviti sa divljom gradnjom uz podršku gradskih institucija koje im stoje na raspolaganju. Svim naseljima na jugu Beograda preti saobraćajni i infrastrukturni kolaps, a delovi Rakovice i Čukarice već sada izgledaju kao Bombaj u Evropi. Beograd se zbog nekontrolisane gradnje pretvara u kasabu. Ovo je bitka za Beograd - navode iz “Bitke za Košutnjak”, koji uz građane Skojevskog naselja stoje u odbrani legalno i planski izgrađenog naselja od nasrtaja građevinske mafije.


Udruženje će, kako je najavljeno, iskoristiti ranije započete zakonski obavezujuće skupštinske procedure uz pomoć kojih će se otvoriti mogućnost obustavljanja nekontrolisane gradnje novih naselja u Beogradu.

- Sa druge strane će biti prisutni predstavnici moćnih i uticajnih "investitora" kojima će na usluzi biti lokalni moćnici i političari. Zbog toga je potrebno da nas je što više, da im pokažemo da je Beograd naš, a ne njihov i da od četvrtka počinju da važe zakoni a ne kriminal. Ne može želja građevinske mafije za enormnom zaradom da bude veća od prava građana Beograda na normalan i kvalitetan život - poručuju iz “Bitke za Košutnjak”.


Dodaju da su već upozorili MUP o svim okolnostima, da očekuju prisustvo uniformisanih pripadnika policije i da se nadaju da će cela rasprava proteći u granicama normalnosti. “Glas javnosti” uživo prati okupljanje ispred Skupštine na Trgu Nikole Pašića.



BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR