Glas Javnosti

Samo u jednoj ulici komunalci napisali PREKO 60.000 KAZNI za nedozvoljeno parkiranje

Društvo
Autor: Glas javnosti

Prolaznici jedva mogu da se mimoiđu i primorani su da izlaze na kolovoz kako bi prošli ovu deonicu. Ovakve situacije najviše muke zadaju roditeljima koji u kolicima guraju decu. Zbog ovog bahatog ponašanja komunalna milicija je tokom ove godine izdala 60.691 prekršajni nalog.

Duž cele Ulice Dimitrija Tucovića trotoari su blokirani automobilima i uski prolazi ostavljeni za pešake. U blizini stajališta "Šabačka" problem je izražen, jer se kod stanice parkira veliki broj vozila pa putnici koji kroče na tortoar moraju da izađu na kolovoz.

- Kad izađemo iz prevoza moramo da sačekamo da trola ili autobus izađe iz stanice, kako bismo izašli na put, jer od automobila ne može da se prođe - ispričao nam je Nikola D. - Nama mlađima ovo i nije toliki problem. Jednom je ispred mene stajao deka sa štapom, nije smeo da se usudi da izađe na kolovoz jer ne može tako brzo da hoda. Ja sam mu tada pomogao, ali često se desi da ljudi žure na prevoz i nemaju vremena. Žena koja je gurala kolica i vodila sa sobom dete stala je nasred trotoara, nije smela da izađe na kolovoz. Ovo nas sve dovodi u opasnost.


Ulica Dimitrija Tucovića nije usamljen primer u Beogradu, zato je komunalna milicija tokom ove godine imala 4.743 prijave građana zbog ovakvih slučajeva.

- Najveći broj prijava za nepropisno parkiranje vozila na trotoaru imali smo na Novom Beogradu, Zvezdari, Voždovcu, Čukarici i Paliluli - rekli su za "Novosti" u Sekretarijatu za inspekciju, nadzor i komunikaciju. - Građani su nam čak 69 prijava uputili za nepropisno parkiranje u Ulici Dimitrija Tucovića. Osim što smo izlazili na ovu lokaciju po prijavi građana, ovde je napisano čak 545 prekršajnih naloga. Vozači koji svoja vozila nepropisno ostave na trotoarima, tačnije na mestima koja nisu obeležena kao parking, za ovaj prekršaj mogu da plate kaznu od 5.000 dinara.

I gradilište blokiralo prolaz


 Zvezdarci su početkom meseca imali problem i sa ogradama gradilišta u Batutovoj ulici, koje su bile izvučene tik do saobraćajnice.


Oni su nadležnima prijavili ovaj problem. Na teren su izašli opštinski i komunalni inspektori koji su naložili pomeranje metalnih zastora. Srećom, vlasnik gradilišta je vrlo brzo pomerio ogradu, pa su pešaci ponovo mogli da prolaze ovim delom i da sebe ne dovode u opasnost. 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR