Glas Javnosti

PREDSEDNIK OPŠTINE NA BARIKADAMA: Evo šta je poručio meštanima koji protestuju

Društvo
Autor: Glas javnosti

Sa meštanima Dadinca nadomak Vlasotinca koji danima prostestuju razgovarao je prvi čovek opštine.

Predsednik opštine Vlasotince Bratislav Petrović posetio je meštane Dadinca, koji na barikadama protestuju protiv gradnje još jedne mini hidroelektrane na Rupskoj reci, pored dve postojeće.

Rekao im je da ih je posetio pre svega kao čovek, a onda i kao predsednik opštine.

– Problem koji imate je i moj problem. Ja sa vama saosećam svu ovu borbu, molbu, patnju… Rupska reka, mi je zovemo Kozaračka, ja živim u Orašju i delimo istu muku. Ja tu nisam odrastao, s obzirom na to da sam Crnobarac, ali moja deca jesu. Došli smo u situaciju kada mora zaista mudro i pametno da se odradi, započeo je Petrović obraćanje meštanima, piše portal Rešetka.

Dodao je da ne zna zašto je odlagano davanje dokumentacije članovima Opštinskog veća, ali da je ona dostavljena i da će većnicima biti produžen rok kako bi mogli da izvrše nadzor i spreme izveštaj, jer je dokumentacija obimna i složena.

– To je jedini način na koji Opštinsko veće, u ovom slučaju, može da postupa. Predsednik opštine nema te nadležnosti. Ne zavisi uvek sve od moje volje i želje, nego od onog što piše. Ovde je bitno sada da se ovo pravim aktom odbrani na valjan način. Ne mogu da optužim nikog, ali onog trenutka kad imam argumente i dokaze, ja ću vam to reći i javno – rekao je Petrović.

Problem je, kako je naveo, što je rešenje u vezi sa gradnjom mini-hidroelektrane pravosnažno.

– Postoje načini kako se ono poništava i tu ne smemo da pogrešimo. Ja sam računao, zbog one odluke koju smo doneli na skupštini o zabrani gradnje MHE, da smo tu priču završili. Zamka je bila u tome što je investitor podneo zahtev pre donošenja odluke. Kažu, odluka ne važi. Da li je tako, videćemo kroz sve ove provere. Jer moj cilj je bio da tom odlukom zaštitimo Rupsku reku, rekao je predsednik opštine Vlasotince.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR