Glas Javnosti

SAMI SEBI DOVOLJNI: Rusiji nije potreban paralelni uvoz hrane

Društvo
Autor: Glas javnosti

Rusiji nije potreban paralelni uvoz bilo kakvih prehrambenih proizvoda, izjavila je na forumu "Made in Russia" Oksana Lut, prvi zamenik ministra poljoprivrede Ruske Federacije.

– Verujemo da možemo sve da proizvedemo. Odnosno, dostigli smo takav nivo razvoja da u suštini možemo sve da proizvedemo i ne treba nam paralelni uvoz. Ako nemamo nijednu marku, imaćemo drugu, ruski, brend, a proizvodiće ga naša ruska kompanija – kazala je Lut.

Prema njenim rečima, jedini izuzetak može biti viski, koji će "u zemlju verovatno uskoro ulaziti paralelnim uvozom", prenosi portal Ekapija.



– Ali, želim da kažem da nam sa stanovišta hrane ne treba ništa, imamo sve. Dođite kod nas, uzmite, sve ćemo prodati, glavno je da su svi nahranjeni – poručila je Lut.

Ruska vlada je u proleće legalizovala paralelni uvoz kako bi zadovoljila potražnju za inostranom robom. Jedan od principa po kojem je roba uključena u listu je prekid isporuka na rusko tržište. Mera podrazumeva uvoz originalne robe, ali kroz alternativne kanale snabdevanja. Listu robe za takav uvoz odobrava Ministarstvo industrije i trgovine.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR