Glas Javnosti

SAMI SEBI DOVOLJNI: Rusiji nije potreban paralelni uvoz hrane

Društvo
Autor: Glas javnosti

Rusiji nije potreban paralelni uvoz bilo kakvih prehrambenih proizvoda, izjavila je na forumu "Made in Russia" Oksana Lut, prvi zamenik ministra poljoprivrede Ruske Federacije.

– Verujemo da možemo sve da proizvedemo. Odnosno, dostigli smo takav nivo razvoja da u suštini možemo sve da proizvedemo i ne treba nam paralelni uvoz. Ako nemamo nijednu marku, imaćemo drugu, ruski, brend, a proizvodiće ga naša ruska kompanija – kazala je Lut.

Prema njenim rečima, jedini izuzetak može biti viski, koji će "u zemlju verovatno uskoro ulaziti paralelnim uvozom", prenosi portal Ekapija.– Ali, želim da kažem da nam sa stanovišta hrane ne treba ništa, imamo sve. Dođite kod nas, uzmite, sve ćemo prodati, glavno je da su svi nahranjeni – poručila je Lut.

Ruska vlada je u proleće legalizovala paralelni uvoz kako bi zadovoljila potražnju za inostranom robom. Jedan od principa po kojem je roba uključena u listu je prekid isporuka na rusko tržište. Mera podrazumeva uvoz originalne robe, ali kroz alternativne kanale snabdevanja. Listu robe za takav uvoz odobrava Ministarstvo industrije i trgovine.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR