Glas Javnosti

RUŽIĆEVA IZJAVA nakon dojava o bombama: "Ne smemo se igrati"

Društvo
Autor: Glas javnosti

- Ne smemo sami procenjivati situaciju. Bitno je da sledimo proceduru u ovim situacijama i osiguramo bezbednost u školama - rekao je ministar

Nakon dojava o podmetnutim bombama koje su putem elektronske pošte upućene danas na adrese velikog broja škola u Beogradu, ekipe kontradiverzionih ekipa MUP-a su na terenu i obavljaju preglede.

Škole će blagovremeno obavestiti roditelje i učenike o načinu izvođenja nastave tokom sutrašnjeg dana.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić pozvao je roditelje i učenike na strpljenje i smirenost.

- Iako sve ukazuje da su dojave lažne, ne smemo se igrati i sami procenjivati situaciju. Bitno je da sledimo proceduru u ovim situacijama i osiguramo bezbednost u školama -  rekao je ministar.

Kada je u pitanju nadoknada časova koji su propušteni zbog ove situacije, škole mogu koristiti različite modele za nadoknadu u zavisnosti od svojih kapaciteta – onlajn nastava, sažimanja gradiva, dodatni časovi.

U nadležnosti direktora škole je da odabere adekvatan način za nadoknadu, uz saglasnost školske uprave.

- Neke škole su već, uz pomoć gugl učionice i drugih platformi, organizovale onlajn nastavu za časove koji su propušteni danas, dok su se neki učenici vratili u učionice nakon izvršenih bezbednosnih provera - rekao je Ružić.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR