Glas Javnosti

RTS: Nedopustivo da brojke iz ugovora koji je poslovna tajna dospeju u javnost. "Poslovanje naše kuće nije prvi put predmet ovakvog interesovanja"

Društvo
Autor: Glas javnosti

RTS saopštio je da je nedopustivo što su se u javnosti pojavile brojke iz ugovora koji se smatraju poslovnom tajnom, te su naveli da ovo nije prvi put da su predmet interesovanja bilo policije, bilo revizora, bilo tužioca za organizovani kriminal.

U saopštenju navode da podaci nemaju važna objašnjenja, kao što ih predsednik Upravnog odbora Branislav Klanšček olako i netačno objašnjava, to navode kao brutalno izvrtanje činjenica. 

Ističu da RTS proizvodi, u proseku, 170 emisija ili oko 130 bez Informativnog programa, a ne kako je Klanšček dva puta ponovio "samo tri emisije van informativnog programa".


"To brutalno izvrtanje činjenica nepotrebno nanosi veliku štetu RTS, stvarajući utisak da u njemu niko ništa ne radi i olako troši novac. Radio-televizija Srbije kao kičma normalne i pristojne Srbije, kao televizija sa ubedljivo najkvalitetnijim programom i najvećim poverenjem među građanima Srbije, svakako ne zaslužuje ovakvu hajku i progon", navodi se u saopštenju.

 Javni servis još ukazuje da je Obrazovno-naučni program u 2019. godini proizveo 44 različite emisije ili 737 epizoda u trajanju od 15.975 minuta, a nezavisne i spoljne produkcije sedam emisija ili 106 epizoda, u trajanju od 1.237 minuta.
 
Odnos iznosi 93 odsto proizvodnja RTS, sedam odsto spoljne i nezavisne produkcije, a u 2022. godini se taj odnos menja na 90 odsto sopstvene proizvodnje i 10 odsto nezavisne i spoljne.
 
Informativni program proizvodi u 2019. godini 42 emisije ili 11.260 epizoda u trajanju od 219.618 minuta, a nezavisne i izvršne (produkcije) 19 emisija u trajanju od 15.866 minuta.
 
Odnos je 93 odsto sopstvene proizvodnje i sedam odsto nezavisne i izvršne produkcije, a u 2022. godini odnos ostaje isti.

 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR