Glas Javnosti

Klanšček: RTS na nepostojeću emisiju potrošio 14 miliona, podneću prijavu

Društvo
Autor: Glas javnosti

Predsednik Upravnog odbora RTS Branislav Klanšček izjavio je da je otkrio da na RTS postoji emisija koja se knjiži kao da postoji, a ne postoji.

Za tu emisiju pod nazivom "Jedan dobar dan" postoji i konto sa kog je potrošeno 14 miliona dinara od 2020. godine, rekao je Klanšček za N1 i najavio podnošenje krivične prijave.

"Taj novac je potrošen na scenografiju i voditelje, ali ne postoji scenografija... u pitanju je dnevna emisija kolažnog tipa. Olivera Kovačević je urednica emisije, ona ide svakim radnim danom i - emisije nema", rekao je Klanšček za N1.


Na pitanje šta će da učini tim povodom, rekao je da će podneti kriviču prijavu.
 
"Podneću krivičnu prijavu. Za Jedan dobar dan ide krivična prijava - to je čisto kao dan", istakao je Klanšček, koji je za N1 govorio o zapisniku sa sednice UO RTS-a od prošle godine na kojoj je raspravljano o trošenju novca javnog servisa na angažovanju spoljne produkcije.
 
Rukovodstvo je, inače, pokušalo da sakrije taj zapisnik, ali je anonimni izvor taj dokument dostavio portalu Pištaljka, kao i finansijski izveštaj za 2022. godinu i budžet planiran za program RTS-a za 2023.
 
Na pomenutoj sednici raspravljalo se o tome zašto javni servis za mnoge projekte koje može i sam da realizuje, angažuje spoljnu produkciju i time troši milionske iznose koje su dobili od građana Srbije.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR