Glas Javnosti

RODITELJI I ĐACI IMAĆE UVID U TRI TESTA : Preliminarni rezultati završnog ispita sutra

Društvo
Autor: Glas javnosti

Preliminarni rezultati završnog ispita, biće dostupni na portalu Moja srednja škola u petak, 1. jula, a roditelji i učenici na portalu imaće uvid u sva tri testa.

Na završni ispit, koji je održan od 27. do 29. juna izašlo je 99,5 odsto učenika. I ove godine sve aktivnosti vezane za završetak osnovne škole, kao i upis u srednju školu obavljaće se bez podnošenja ijednog papira, jednim logovanjem na portal mojasrednjaskola.gov.rs, saopštilo je Ministarstvo prosvete.


Ukoliko budu imali prigovor moguće je da ga podnesu prvostepenoj komisiji sutra do 16 časova, ili putem portala ili u školi. Ukoliko nisu zadovoljni odgovorom prvostepene komisije, prigovor mogu podneti drugostepenoj komisiji, u subotu 2. jula 2022. godine do 16 časova, čiji će odgovor biti i konačan prenosi Telegraf


Konačni rezultati završnog ispita biće objavljeni u utorak, 5. jula.

Listu želja će moći da podnesu, putem portala mojasrednjaskola.gov.rs do 6. jula uz mogućnost neograničenih izmena i dopuna. Za one koji ne iskoriste prednost elektronskog podnošenja liste želja, listu želja mogu podneti u papirnom obliku u školama 6. i 7. jula.


Roditelji će 13. jula na portalu imati uvid u listu raspoređenih učenika po obrazovnim profilima i smerovima u srednjim školama, dok je upis od 14. do 20. jula.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP