Glas Javnosti

Radnici Krušika najavljuju NOVU obustavu rada! Nisu prihvatili ponudu o povećanju zarada

Društvo
Autor: Glas javnosti

Radnici vojnog dela HK „Krušik“ nisu prihvatili ni najnoviju ponudu rukovodstva o povećanju zarada i odlučili su se za još jednu obustavu rada u trajanju od sat vremena

Štrajk upozorenja trebalo bi da bude održan ubrzo nakon uskršnjih praznika. Dosadašnji zahtev da im zarade budu linerano povećane za 10.000 dinara u neto iznosu je izmenjen i sada zahtevaju povećanje zarada za 25 odsto.

Nakon ovonedeljnih pregovora rukovodstva, štrajkačkog odbora i predstavnika četiri reprezentativna sindikata u „Krušiku“, radnicima namenskog dela fabrike je ponuđeno da do kraja aprila budu realizovane dve isplate, od dve do pet hiljada dinara, u zavisnosti kojoj grupi radnik pripada, tako što bi veće iznose dobili radnici sa najnižim zaradama.


Zarade u narednim mesecima bi bile usklađivane sa ostvarenim planom proizvodnje za dati mesec, odnosno kvartal.

Međutim, radnici su odbili i ovu ponudu, koja je prihvatljivija od prve jer obuvata sve radnike vojnog dela, a ne samo RJ – 1 (radna jedinica jedan) kao što je to bio slučaj u prethodnom odgovoru rukovodstva.


Ovoga puta radnici su preformulisali i svoj zahtev, do sada su tražili da im zarade budu povećane linearno za 10.000 u neto iznosu, a sada traže da im se zarade u narednim mesecima povećaju za 25 odsto.

Glas javnosti/N1

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR