Glas Javnosti

Najavljen štrajk upozorenja u Krušiku: Radnici traže povećanje plata

Društvo
Autor: Glas javnosti

Zaposleni u fabrici naoružanja Krušik iz Valjeva sutra stupaju u jednosatni štrajk upozorenja, jer su pored ostalog nezadovoljni iznosom svojih zarada i uslovima rada, najavila je Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata Srbije (ASNS).

- Posle današnjih neuspelih razgovora sa v.d. direktorom Jovankom Andrić nije postignut dogovor oko povećanja plata, stvaranja bezbednih uslova za rad i povezivanja radnog staža pa su sindikati i zaposleni u Krušiku prisiljeni da stupanjem u štrajk upozorenja pošalju jasnu poruku i upozorenje poslodavcu i Vladi Srbije na neodrživo niske zarade, nebezbedne uslove rada i problem nepovezenog staža osiguranja koji se godinama ne rešava - navedeno je u saopštenju prenosi portal Ekapija.com
Iz ASNS-a su istakli da će ukoliko se na odgovoran način, urgentno ne pristupi poboljšanju materijalnog i radnog položaja radnika, zaposleni potpuno obustaviti rad Krušika i štrajkom se izboriti za svoja prava.
Kako su ranije danas preneli mediji, radnici zahtevaju povećanje zarada za 10.000 dinara u neto iznosu, a odluku o stupanju u štrajk su potpisali predstavnici četiri reprezentativna sindikata u Krušiku, Samostalni sindikat, Sindikat Sloga, ASNS i Sindikat Nezavisnost.
Kako stoji u odluci o stupanju u štrajk upozorenja, osim prekida rada, štrajkom je predviđeno i okupljanje zaposlenih ispred svojih pogona.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR