Glas Javnosti

Proverite svoj vakcinalni status besplatno: Potrebno samo da institutu "Torlak" pošaljete nekoliko podataka

Društvo
Autor: Glas javnosti

Građani će moći da provere status na male boginje, rubeole, zauške, SARS-CoV-2, hepatitise A, B, C, D, E, navodi se na sajtu "Torlaka"

Institut za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" pozvao je građane da u okviru studije "Procena imuniteta stanovništva protiv vakcinama preventabilnih i drugih aktuelnih infekcija u gradu Beogradu" besplatno provere svoj vakcinalni i imunološki status.

Na institutu kažu da "bez uputa i besplatno" možete saznati svoj vakcinalni i imunološki status na male boginje, rubelu, zauške, SARS-CoV-2, hepatitise A,B,C,D,E.

- Prijavite sebe i/ili članove porodice za testiranje u periodu od 13. do 24. maja 2024. godine. Učesnici studije mogu da budu zdrave osobe svih uzrasta, sa prebivalištem na teritoriji grada Beograda, bez trenutnih bolesti infektivnog porekla, koje ne primaju bilo koju vrstu imunoterapija - piše u saopštenju.

 Za testiranje je potrebno da na mejl adredsu dijagnostika@torlak.rs pošaljete sledeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, navedu u kojoj beogradskoj opštini imaju prebivalište, i-mejl adresu i broj telefona.

Za više informacija možete pozvati 0648466391.

- U sledećim sedmicama, očekujte pristupni link na vašu mejl adresu, gde ćete potvrditi mesto (zdravstvene ustanove širom Beograda) i termin. Studija se sprovodi uz saglasnost Ministarstva zdravlja Republike Srbije i stručnu podršku Instituta Paster iz Sankt Peterburga, i uključuje popunjavanje upitnika i uzimanja uzorka venske krvi. Rezultati testiranja biće dostavljeni na mejl adresu svim učesnicima - piše u saopštenju.

Glas javnosti /D03S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR