Glas Javnosti

Prosvetni sindikat traži status službenog lica za nastavnike

Društvo
Autor: Glas javnosti

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije zatražila je od Vlade Srbije da nastavnici dobiju status službenog lica i da se hitno promeni zakonska regulativa.

„Od ministra prosvete tražimo da ozbiljno shvati situaciju, a od Vlade Srbije da se trgne iz sna u koje je sve bitnije od obrazovanja“, navodi se u saopštenju.


Kako se navodi, USPRS je više puta tražio promene obrazovnih zakona i pravilnika i insistirao da se problemi rešavaju i predlagao i vodio akciju Stop nasilju u školama.

Ističe se da se društvo suočava sa „gnusnim scenama nasilja“, koje nije samo verbalno, već se prihvata vređanje, kao način komunikacije, a „pesnice su postale jedini jezik“.

U saopštenju se dodaje da deca dobijaju jasnu poruku da se zbog nasilja ništa neće desiti, „osim slave na društvenim mežama“, a da se nastavnici boje za zdravlje i život.


Inače, društvenim mrežama kruži snimak na kom se vidi kako učenici jedne srednje škole u Srbiji maltretiraju profesorku. Incident nasilja nad profesorkom se dogodio pre nekoliko dana. Direktor škole je, kako je preneo RTS, rekao da su pokrenute sve disciplinske mere protiv učenika koji su učestvovali, snimali i delili snimak po društvenim mrežema.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR