Glas Javnosti

Skandal u Tehničkoj školi u Trsteniku: Učenici maltretirali profesorku (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Kako se vidi na video snimku, učenici su za vreme časa dok su razgovarali sa profesorkom, izvukli stolicu na kojoj je sedela, pa je nesrećna žena završila na podu učionice.

Profesorka je uzela bolovanje, jer iako nije povređena, pretrpela je ozbiljno poniženje koje joj je definitivno uticalo na psihičko zdravlje.

Sve je mobilnim snimao drugi učenik, a treći je objavio na mrežama.

Postavlja se pitanje u kom pravcu ide naša zemlja i omladina kada im na pamet padaju ovakve stvari? Nepoštovanje prema autoritetu kao što je profesor jasan je pokazatelj u kom pravcu će odrastati ovi mladi huligani.

Vaspitanje se ne uči u školi, ono dolazi iz kuće, pa se može samo zamisliti šta ovi mladi ljudi rade vršnjacima, ako na ovako zastrašujuć način maltretiraju profesorku. Posao profesora je sam po sebi stresan, a priloženi "maniri" učenika posledica su neodgovornosti države koja ne štiti prosvetare, ali i roditelja koji nisu u stanju da decu nauče osnovnoj kulturi. Za ovakvo ponašanje je neophodna drakonska kazna, za primer ostalima da je profesor neko čiji se ugled ne sme gaziti na ovako bezosećajan način.

Vaspitno-disciplinski postupak pokrenut je protiv tri đaka ove škole.

Kako je za RTS rekao Milan Glidžić, direktor Tehničke škole, incident se desio u učionici u kojoj nema sigurnosnih kamera, a obavešteni su nadležni organi kao i roditelji đaka.

- Preduzeli smo sve zakonske mere, obavestili smo sve ustanove koje je trebalo, školsku upravu. Pokrenuo sam vaspitno-disciplinski postupak i kada se utvrde sve činjenice i učenici će biti kažnjeni određenom disciplinskom merom - kaže Glidžić.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR