Glas Javnosti

PRIŠTINI POSLATA JASNA PORUKA IZ SVETA: Vratite zemljište manastiru Visoki Dečani

Društvo
Autor: Glas javnosti

Šefovi misija Francuske, Nemačke, Italije, Velike Britanije i SAD zabrinuti su zato što kosovske institucije još nisu sprovele upis zemljišta manastira Dečani.

Šefovi misija Francuske, Nemačke, Italije, Velike Britanije i SAD i dalje su zabrinuti zbog toga što uprkos stalnim pozivima međunarodne zajednice i sopstvenog pravosuđa institucije tzv. Kosova još nisu u potpunosti sprovele zakonit upis zemljišta manastira Dečani u skladu sa odlukom Ustavnog suda iz 2016. godine, navela je nemačka ambasada u Prištini na svom Fejsbuk nalogu.

– Nesprovođenje ove i drugih sudskih odluka podriva posvećenost vlade sprovođenju vladavine prava i njenom poštovanju nezavisnog pravosuđa. Sprovođenje ovih odluka je fundamentalna demokratska odgovornost neophodna za demokratsku konsolidaciju (tzv.) Kosova i buduće evroatlantske integracije – saopštile su zemlje Kvinte.

U saopštenju još jednom “podstiču vladu tzv. Kosova da ostavi političke nesuglasice po strani, prihvati svoje demokratske odgovornosti i u potpunosti sprovede sve sudske odluke”

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR