Glas Javnosti

PRIPADNIK OVK PRIČAO KAKO JE UBIJAO SRPSKE VOJNIKE NA KOŠARAMA: 'Likvidirali smo PETORICU sa svega četiri metra udaljenosti'!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Pojavilo se još jedno svedočanstvo o zverstvima OVK na Košarama 1999. godine a svedočio je jedan od krvnika lično! Veteran tzv. OVK Cen Aličkaj izjavio je da je njegova jedinica tokom bitke na Košarama 1999. godine ubila pet srpskih vojnika, graničara Savezne Republike Jugoslavije, prenosi Kosovo onlajn.

Kako je ispričao Aličkaj, borbe terorističke OVK i srpskih graničara počele su na udaljenosti manjoj od četiri metra.

- U maju 1999. godine preduzeli smo inicijativu za uklanjanje izviđačke vojne brigade. Međutim, dobili smo nepotpune i netačne informacije. U dogovoru sa Hisenom Berišom odlučili smo da eliminišemo tu tačku. Otišli smo zajedno Džemajlj Fetahaj, Miljazim Šalja, Fljorim Mataj, Dževdet Mataj i ja, a imali samo samo jedan komunikacioni kanal – dogovorili smo se da razgovaramo o nečemu drugom, a u stvari da ostvarimo koordinaciju akcije - rekao je Aličkaj.

On je naveo da su se pripadnici OVK sa srpskim vojnicima SR Jugoslavije suočili na udaljenosti od samo nekoliko metara.

- Kada smo se popeli sa vrlo neravnog terena sreli smo se sa srpskim snagama. Udaljenost je bila četiri metra. Tada smo počeli da se borimo. Ubili smo pet pripadnika srpske vojske koji su tamo bili stacionirani - opisao je Aličkaj.

Po njegovim rečima, srpski graničari su tada počeli da se povlače.

- Počeli su sa povlačenjem jer su mislili da smo velika grupa boraca, a nas je bilo samo petoro. Prvi u bici je pao Miljazim Šalja, kada je bacio bombu i bio pogođen. Nakon toga srpski vojnici su shvatili da smo manjina i odgovorili su svim svojim arsenalom - rekao je veteran OVK.

Aličkaj dalje opisuje borbu pripadnika OVK sa srpskim vojnicima.

- Pokušali samo da izvučemo Miljazima ali nismo uspeli. Bio sam naoružan snajperskom puškom, ali sam bio prisiljen da uklonim snajper i ispalim sam mehanički hitac. Paralisao sam vojnika koji je tamo bio za mitraljezom. Rekao sam da smo bili vrlo blizu srpskih vojnika, imao vezu sa Džemajljijem, Fljorimom i Dževdetom Matajem. Tokom borbe, čim sam ustao, srpski vojnik ili oficir je došao sa moje strane, ali sam se srećom sklonio pod stenu odakle sam dalje pucao na bunker. Tada sam im rekao da se povuku i tokom povlačenja su pogodili i ubili Džamailja Fetahaja koji je kasnije i proglašen za heroja - rekao je pripadnik OVK Aličkaj.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR