Glas Javnosti

PREVARE POSLOVNIH PARTNERA Obratite pažnju, tužilaštvo uputilo apel privrednicima da provere buduće partnere

Društvo
Autor: Glas javnosti

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu danas je saslušano troje osumnjičenih, D.I, N.J. i G.G. za prevaru poslovnih partnera, nakon čega im je na predlog tužilaštva sud odredio pritvor.

Oni se terete za krivično delo prevare u privrednom poslovanju, rečeno je u tužilaštvu koje je istovremeno uputilo apel privrednicima da pre uspostavljanja privredne saradnje i zaključivanja privrednih poslova izvrše sve provere poslovnih partnera preko Agencije za privredne registre i drugih javno dostupnih baza podataka, prenosi Blic.

Na taj način bi se, smatra tužilaštvo, smanjile na minimum situacije u kojima kasnije ne bi mogli da budu obeštećeni. Tužilaštvo ukazuje da je kroz praksu Odeljenja za suzbijanje korupcije primećena učestalost prevara u privrednom poslovanju, kod kojih se pojavljuje veći broj oštećenih lica i visoki iznosi odštetnih zahteva.

Inače, D.I. se tereti da je u svojstvu ovlašćenog lica privrednog društva Pegaz link, zajedno sa osumnjičenima N.J. i G.G., dovodio u zabludu predstavnike oštećenih privrednih društava, lažno prikazujući da je privredno društvo "Pegaz link" solventno i da će preuzeta roba biti plaćena dospelosti.

Na taj način su naveli komercijaliste i zaposlene u oštećenim privrednim društvima da im predaju robu, koju su osumnjičeni potom prodavali na crnom tržištu.

Sumnja se da su tako pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu preko 8.000.000 dinara.

BONUS VIDEO


https://youtu.be/cgI-grddwWU

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR