Glas Javnosti

PRERANO SMO SE OBRADOVALI: Mere još nisu ukinute, a kakve nas cene očekuju u Grčkoj

Društvo
Autor: Glas javnosti

"Grčka nikad jeftinija" - objavili su mediji.

Srpski turisti s nestrpljenjem očekuju 1. maj, kad je najavljeno da Grčka ukida epidemiološke mere i da će moći da se uđe u zemlju samo s pasošem. Ipak, Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (YUTA), kaže da obe ove vesti treba uzeti s određenom rezervom.


„Kad govorimo o cenama, delimično je tačno. Imamo hotele u Grčkoj koji su bili zakupljeni od strane i ukrajinskih i ruskih tur-operatera i s obzirom na to da je izvesno da Rusa i Ukrajinaca ove sezone neće biti u Grčkoj, ti hoteli su počeli da spuštaju cene očekujući da se prodaju ti kapaciteti na nekim drugim tržištima, između ostalog i na srpskom tržištu i sa te strane ima nekih pomeranja“, objasnio je Seničić gostujući na TV Prva.

„Nikad jeftinija, pa čini se da nije baš. Bila je možda jeftinija 2000. godine. Cene su na nivou 2018. i 2019. godine“, rekao je Seničić, a skrenuo je pažnju na čarter letove i doplatu za gorivo usled poskupljenja zbog rata.
Što se tiče ukidanja mera, Seničić ističe da konačna odluka još nije doneta i da ne treba da se radujemo pre vremena.

"Da ne bi bilo zabune, moramo da napravimo jednu ogradu, dokle god to ne bude zvanično u službenom listu grčke vlade", istakao je Seničić.

Podsetimo, Seničić je nedavno za Tanjug rekao da će Grčka, prema najavama zvaničnika te zemlje, početkom maja ukinuti antikovid ograničenja za ulazak turista i da će u Grčku moći da se putuje samo sa pasošem, kao i pre pandemije. Grčki ministar zdravlja Tanos Plevris potvrdio je da će u toj zemlji i većina preostalih mera protiv koronavirusa biti ukinuta od 1. maja do kraja avgusta.

Seničić je govorio i o trendu preprodaje turističkih aranžmana, objasnio je da je jedini način da to bude legalno - da kupac i prodavac kontaktiraju turističku agenciju preko koje je aranžman prvobitno uplaćen.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR