Glas Javnosti

PREDIVNA VEST! Grčka ukida sva ograničenja, LETOVAĆEMO kao pre korone

Svet
Autor: Glas javnosti

Svi nevakcinisani tako će slobodno moći da uđu u zemlju i bez negativnog brzog testa a od septembra će se ponovo uvesti brzi test, piše grčki portal Enimerotiko.

Iz Delfija, gde se održava 7. Ekonomski forum, ministar zdravlja Tanos Plevris najavio je da će se ukidanje mera odnositi od maja do kraja leta.

To praktično znači da nevakcinisanima neće biti potrebni testovi da bi sedeli na otvorenim prostorima u barovima, kafićima, restoranima i noćnim klubovima, i ova mera će potrajati tokom leta.
Prema rečima ministra zdravlja, njihov povratak će u suštini biti četiri meseca i dodao da „ne ignorišemo pandemiju, ali ulazimo u novu regularnost ukidanjem ograničenja, međutim, bićemo spremni za jesen i za vakcinacije“.



Informacija kaže da se u Komisiji razgovaralo da se leto provede bez ograničenja i samo uz samotestiranje, bez obaveze molekularnog ili brzog testa. U svakom slučaju, proces će se odvijati korak po korak.
Kako se čini, ovaj Uskrs ćemo provesti uz mere koje su danas na snazi, pošto je prelomni datum za donošenje odluke 2. maj.

Zbog toga će na Strasnu, ali i narednu nedelju, biti potrebno da potpuno vakcinisani sa tri doze pokažu potvrdu o vakcinaciji, kako bi ušli u zatvorene prostore lokala, ali i u maloprodaji, dok oni koji su koji se i dalje smatraju nevakcinisanim su isključeni iz unutrašnjeg prostora i potrebna im je negativan brzi test, piše Blic.

Grci podsećaju da se nevakcinisanim smatraju oni koji nisu primili nikakvu vakcinu i nisu oboleli ili su oboleli i položili semestar ili oni koji su dali jednu ili dve doze vakcine i prošli devet meseci.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Mita u 11.04.2022 08:07:55 h
     0 
Sada ću iz inata u Tursku!