Glas Javnosti

VUČIĆ OBIŠAO RADOVE NA DEONICI BRZE PRUGE NOVI SAD-SUBOTICA: Da se ubrzaju radovi, da se gradi kao u Kini!

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obiišao je radove na izgradnji deonice brze pruge Novi Sad - Subotica.

- Lepo ovo ovde izgleda - rekao je predsednik na početku obilaska i pozdravio radnike.

Predsednik kaže da smo zamolili kineske partnere da malo ubrzaju radove.

- Imamo malo problema, ali sad ćemo da ubrzamo. Da se za šest meseci ubrzaju radovi, da radimo bar upola brzo kao vi u Kini. Poslednja pruga u Srbiji je izgrađena 1976. godine. Ništa posle toga - kazao je predsednik Vučić.

Kako su najavili predstavnici kineske kompanije koja je izvođač radova, a to je potvrdio i predsednik Vučić, svi radovi biće okončani do kraja 2024. godine.



Od 2012. do danas izgrađeno je 108,1 kilometar pruga.

- Sve što smo izgradili pruga izgradili smo između 1804. i 1976. Poslednja pruga u Srbiji je izgrađena 1976. godine. Ništa posle toga se nije gradilo do ovih poslednjih godina - rekao je Vučić, nagasivši da su intenzivniji radovi počeli 2012. godine.

- Ovo će mnogo da znači i za Topolu, ostala nam je kao slepo crevo. Probleme imamo sa rezervnim delovima za vozove, treba da odmah uzmimamo dovoljno delova, da se to ne dešava.

Podsetimo, u sklopu radova na rekonstrukciji i izgradnji brze pruge Beograd – Budimpešta, deonica Novi Sad – Subotica je treća deonica brze pruge koja se radi.

Pruga Novi Sad – Subotica duga je 108,2 kilometra i na toj trasi biće izgrađeno ukupno 49 podvožnjaka, nadvožnjaka i sličnih objekata.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR