Glas Javnosti

POZORIŠTE "BOŠKO BUHA" OSTAJE NA TRGU : Uskoro se raspisuje tender za rekonstrukciju

Društvo
Autor: Glas javnosti

Pozorište "Boško Buha" saopštilo je da im je u četvrtak stiglo rešenje kojim Ministarstvo unutrašnjih poslova daje saglasnost na dokumentaciju o predviđenim merama zaštite od požara, čime su konačno pribavljene sve neophodne saglasnosti za raspisivanje tendera za izvođenje radova na rekonstrukciji.

Nakon apela koji su javnosti uputili članovi ansambla i zaposleni Pozorišta "Boško Buha", zahvaljujući brzoj reakciji Vlade Srbije i svih involviranih strana, napravljen je niz neophodnih koraka kako bi se konačno rešila imovinsko-pravna pitanja u vezi sa vlasništvom nad prostorijama u prizemlju Palate Istra i kako bi konačno počelo renoviranje Pozorišta, navodi se u saopštenju.

"Ovo nam daje motivaciju da nastavimo da radimo još bolje i da generacijama koje dolaze omogućimo još lepše trenutke uz naše predstave, a na zadovoljstvo svih", poručuju iz "Buhe".

Legendarni glumac Milorad Mandić Manda preminuo je 2016. godine na sceni Ustanove kulture "Vuk Karadžić", u kojoj je u to vreme igrao ansambl pozorišta "Boško Buha", čiji je član bio, tokom izvođenja dečje predstave "Petar Pan", u kojoj je tumačio lik Kapetana Kuke.

Radovi počeli 2015. godine

Pozorište "Boško Buha" osnovano je 1937. godine po zamisli Branislava Nušića, pod nazivom Povlašćeno pozorište za decu i omladinu "Roda", kao prvo i najveće pozorište za decu na Balkanu, da bi svoje današnje ime dobilo 1950. godine, na inicijativu Gite Predić Nušić. Tokom više od pola veka rada izvelo je oko 200 premijera i oko 10.000 repriza. Najveći deo repertoara pozorišta bazira se na tekstovima domaćih pisaca.

Nakon najavljenog početka rekonstrukcije, uprava i ansambl pozorišta iselili su se 2015. godine iz prostorija na Trgu Republike broj 3 i u pozorištu "Vuk" nastavili da igraju svoje predstave dok se radovi ne završe. Kraj rekonstrukcije bio je najavljen za godinu dana. Sada će se čekati izbor novog upravnika.

Glas javnosti/Fonet

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR