Glas Javnosti

POTRESNO! BRAT ŽENE KOJA JE UMRLA POSLE OPERACIJE SMANJIVANJA GRUDI OTKRIO STRAVIČNE DETALJE: Zahvat trajao 6 sati, evo šta se desilo

Društvo
Autor: Glas javnosti/Kurir

Branka Vasović (49) je iz Nemačke došla u Srbiju da se podvrgne zahvatu zbog bolova u leđima. Intervencija je 16. decembra u ordinaciji "Dušanović" trajala šest sati i preminula je iste večeri pre nego što ju je Hitna dovezla do Urgentnog

Branka Vasović (49) godina, preminula je 16. decembra nakon operacije smanjivanja grudi u privatnoj ordinaciji "Dušanović" u centru Beograda!

Ona je došla iz Nemačke gde je radila kao medicinska sestra da bi se operisala i smanjila grudi iz medicinskih razloga, odnosno zbog problema sa kičmom.

Kako je Kurir saznaje, zaposleni iz klinike pozvali su Hitnu pomoć kada je ona izgubila svest u večernjim satima. Hitna je započela reanimaciju čim su stigli, ali je Branka preminula na putu do Urgentnog centra, koji je veoma blizu ordinacije.

- Pacijentkinja je dovezena do Urgentnog intubirana i priključena na respirator, sa braunilom u ruci. Odmah je prebačena u službu reanimacije, gde su primenjene sve mere nastavka reanimacije, ali nažalost lekari Urgentnog su mogli samo da konstatuju smrt - kaže izvor.


Brat preminule za Kurir kaže da su mu kobne večeri iz te klinike "Dušanović", kada je policija uzimala izjave, rekli da bi uzrok smrti mogao biti tromb, moždani udar ili embolija pluća.

- Ni u jednom trenutku niko od njih nije naveo da je možda u pitanju njihova greška. Tog dana moja sestra je na operacioni sto legla u 11 sati, operacija je trajala šest sati, a inače takvi zahvati traju dva, tri sata. Posle toga su je u klinici ostavili samu sa jednom medicinskom sestrom! - ističe Nikola Vasović za Kurir.

Dodaje da je ćerka preminule bila u poseti oko 19 časova. Međutim, ubrzo nakon što je otišla, njenoj majci je pozlilo.

- U 20.45 su pozvali Hitnu pomoć, a oni su došli u 21.45. U lekarskom izveštaju iz Hitne se navodi da Branka nije davala znake života. Nisu se širile zenice na svetlost, nije disala, ni imala puls. Smrt je konstatovana u 22.20. Ta sestra iz klinike je rekla da Branka nije pala, već da ju je ona pridržala, stavila u fotelju i da je tu ostala bez svesti pa je sama pokušala reanimaciju i zvala Hitnu. Nijednog lekara iz ordinacije nije bilo! - tvrdi brat.

Kaže da su iz klinike policiji rekli da pacijentkinja nije dobila totalnu anesteziju, već spinalnu i da je bila svesna.

- Ako se ustanovi da je neko od lekara kriv, onda ćemo ih tužiti da bi odgovarali što Branke više nema. Da pravda dođe na svoje! Moja sestra je umrla u ordinaciji! - naglašava Nikola. Slučaj je prosleđen nadležnom tužilaštvu i Ministarstvu zdravlja. Više javno tužilaštvo u Beogradu naložilo je obdukciju sa toksikologijom.

Inače, ova privatna zdravstvena ustanova u kojoj je urađena intervencija nakon koje je ženi pozlilo, anedugo ptom i konstatovana smrt, vodi se kao specijalistička ordinacija plastične i rekonstruktivne hirurgije a vlasnik je dr Aleksandar M. Dušanović, specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije i specijalista opšte hirurgije.

EMBOLIJA UZROK SMRTI

Uzrok smrti preminule posle operacije smanjivanja grudi, 16. decembra, na privatnoj klinici u Beogradu, je plućna embolija, nezvanično se saznaje. Srpkinja koja je došla iz Nemačke srušila se kada je posle operacija ustala i krenula ka kupatilu.

Kada je ekipa Hitne stigla u privatnu kliniku po pozivu, zatekla je intubiranu ženu, a osoblje klinike je već bilo započelo reanimaciju.

Uspostavljena joj je slaba srčana radnja sa kojom je prebačena u Urgentni centar, ali je sve vreme bila moždano mrtva. Uprkos velikim naporima da je spasu, lekari su u Urgentnom mogli su samo da konstatuju smrt.

Više javno tužilaštvo u Beogradu naredilo je obdukciju i toksikološki nalaz. Istraga o ovom slučaju je u toku.



SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR