Glas Javnosti

PITANJE ZA NADLEŽNE: Pružni prelaz Voganj predstavlja stalnu opasnost, ali niko još nije ni ponudio rešenje

Društvo
Autor: Glas javnosti

Bezbednost građana bi trebalo da bude na prvom mestu, ali to ipak nije uvek tako. Prenosimo Vam u celosti apel koji je upućen nadležnim organima:

Pružni prelaz Voganj, između Rume i Sremske Mitrovice godinama unazad predstavlja veliku opasnost za vozače. Praktično svakog dana, učesnici u saobraćaju nailaze na isti prizor - voz prolazi a rampa je podignuta! Pored toga dešava se i da je rampa spuštena i po sat vremena, a voz nije ni na vidiku.



Tako se stvaraju kilometaske kolone, a alternativnog prelaza nema. Ono što dodatno otežava saobraćaj na ovom mestu tiče se samog položaja kružnog prelaza koji je postavljen ukoso. 

Zbog toga prelaz postaje teško pregledan čak i po lepom vremenu. Odgovor koji smo dobili iz Opštine Ruma je da je za ovaj i ovakve slučajeve zadužena Železnica Srbije. Sa druge strane, iz Železnica Srbije potvrđuju da su upoznati sa problemom koji vreba na pružnom prelazu kod Vognja, ali i pored svega - dugogodiišnji problem još uvek nije rešen.



U ovom preduzeću uveravaju da se mašinovođe striktno pridržavaju zakonskih obaveza i preciznih uputstava. Pitanje koje se postavlja nadležnima jeste, da li je neophodno da neko strada da bi ovaj problem rešili?

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR