Glas Javnosti

PIJACE ILI MARKETI? GDE KUPITI JAJA ZA USKRS? Evo koliko koštaju bela, a najjeftinija su 15 dinara po komadu

Društvo
Autor: Glas javnosti

Na prestoničkim pijačnim tezgama i u marketima uoči Uskrsa, koji se proslavlja ove nedelje, ponuda jaja je šarenolika.

Po akcijskim cenama jaja se kao što je slučaj bio i prethodnih godina, mogu pazariti u prodavnicama, dok su na zelenim tržnicama skuplja za nekoliko dinara.

Karton od deset komada u marketima košta od 129 do 149 dinara, dok za komad na pijacama kupci treba da izdvoje od 15 do 25 dinara.

Najjeftinija jaja na pijaci u Beogradu su najmanje veličine i koštaju 15 dinara po komadu, dok za nešto veća domaćice mogu da biraju.


Cene varijaju, pa tako, u zavisnosti od tezge, za jedno jaje kupci treba da izdvoje 16, 17, 18, 19 ili 20 dinara.

U ponudi su i bela jaja koja su po tradiciji nešto skuplja jer se lepše farbaju i koštaju 25 dinara.

S druge strane, u marketima su kartoni jaja nešto povoljniji, pa tako u jednom popularnom trgovinskom lancu paket od deset komada kupci mogu pazariti po akcijskoj ceni od 129 dinara, a u drugom za 139 ili 149 dinara u zavisnosti od klase.

Na rafovima marketa u ponudi su i druge klase jaja koje su nešto skuplje. I ovde cene variriraju, za jedan paket treba izdvojiti 199, 229 ili 259 dinara.


Trgovci sa prestoničkih pijaca, za "Novosti", kažu da je potražnja - slaba.

- Prethodnih dana nismo imali povećan broj kupaca, uglavnom dolaze verne mušterije - pričaju prodavci sa Bajlonijeve pijace. - LJudi pretežno kupuju u marketima jer oni imaju akcije pred Vaskrs. Poslednjih godina je generalno opala kupovina jaja na pijacama. Ranije su od nas naručivali kartone jaja pred praznik, a sada više ne.

U bogatoj ponudi na pijačnim tezgama širom Srbije je i uskršnja dekoracija - boje, nalepnice, korpice... Cena jedne kesice za farbanje jaja u proseku košta deset dinara, dok pojedini prodavci nude i boje iz Rusije i Makedonije za 50 dinara po komadu. Za šarene nalepnice domaćice treba da izdvoje 50 dinara.

Ipak, najviše je onih koji za farbanje koriste lukovinu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR