Glas Javnosti

PAROLA SNAĐI SE! Može li se propušteno gradivo nadoknaditi?

Društvo
Autor: Glas javnosti

Neposredna nastava najbolji je oblik nastave, a nastava na daljinu dobra dopuna klasične nastave, navodi za RTS Milenija Simić Miladinović, novinarka "Politike", koja prati prosvetu.

Ocenjuje da neće biti jednostavno nadoknaditi propušteno, ali, kako kaže, tu je ključna veština nastavnika.

U svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji od ponedeljka, 22. novembra primenjivaće se prvi model nastave, odnosno učenici će nastavu pohađati neposredno, odlučio je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola.

Milenija Simić Miladinović je gostujući u Jutarnjem programu RTS-a navela da se škole vraćaju prvom modelu rada koji podrazumeva neposrednu nastavu.


Međutim, u nekim školama gde postoji i dalje u određenom odeljenju troje i više zaraženih učenika to se odeljenje deli na dve grupe, one idu po kombinovanom modelu - dan u školu, dan u virtuelnu učionicu, ali na nivou sistema sve se škole vraćaju onom prvom najpoželjnijem i najkvalitetnijem načinu rada koji podrazumeva neposrednu nastavu u onim dobrim, starim učionicama gde su svi đaci i nastavnici", navodi ona.

Ocenjuje da neće biti jednostavno nadoknaditi propušteno.

"Nastavnici su ti koji znaju šta su to ključna znanja koja deca treba da ponesu iz svakog razreda osnovne ili srednje škole. Imaju i autonomiju da određen deo gradiva, ukoliko je neophodno sažmu, tako da u svakom slučaju decu pripreme za nastavak obrazovanja, nastavak školovanja", navodi gošća Jutarnjeg programa. 

U datim epidemijskim okolnostima koje su zaista otežale rad škola, dodaje ona, neki su to uradili bolje, neki malo lošije, kako se ko snašao.



SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR