Glas Javnosti

ODLUČENO! Tim za škole objavio kako će đaci pohađati nastavu od ponedeljka

Društvo
Autor: Glas javnosti

Od ponedeljka, 22. novembra, u svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji Republike Srbije učenici će pohađati nastavu po prvom neposrednom modelu, što znači da će svi učenici biti u odeljenjima.

To je za RTS izjavio pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje Milan Pašić.

On je dodao da i dalje nema odluke o zimskom raspustu, da li će biti produžen ili ne. Kako je najavljeno, kada će početi zimski rasput i da li će biti produžen, odlučiće Tim za škole i Krizni štab.

Pašić je precizirao da je juče bila 15. sednica Tima za škole gde je utvrđeno da je došlo do postepenog poboljšanja epidemijske situacije i ubrzanog smanjenja pozitivnih slučajeva, što je ohrabrujuće.

Nažalost, opšta stopa pozitivnih je i dalje velika. Verujem da su i dosadašnje mere dale rezultite. Od ponedeljka, 22. novembra, u svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji Republike Srbije učenici će pohađati nastavu po prvom neposrednom modelu, što znači da su svi u odeljenju zajedno. Izuzev škola u kojima se odeljenja dele, pa oni idu na kombinovani model ili ako su slučajno prešli na onlajn, naveo je Pašić.

Govoreći o raspustu, naveo je da nije bilo još reči da li će raspust biti produžen ili pomeren, to će biti još jedna tema na sednici Kriznog štaba.


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR