Glas Javnosti

OVO VAM NIKO NIJE REKAO! Izgradnja metroa "k`o svetog Petra kajgana"! Evo koliko će svako domaćinstvo u Srbiji biti zaduženo

Društvo
Autor: Glas javnosti

Inicijativa Bitka za Košutnjak oglasila se saopštenjem povodom sednice Skupštine grada Beograda zakazanoj za danas, na kojoj će se odbornici izjašnjavati o Predlogu plana generalne regulacije šinskih sistema u Beogradu u vezi početka gradnje metroa.

U saopštenju Inicijative navode se da  „Srbija u svojoj istoriji nikada nije bila u situaciji da ovako mali broj odbornika odlučuje o ovako važnoj temi i enormnom finansijskom opterećenju“.

Ovo pitanje nije samo od značaja za stanovnike Beograda već i za celu Srbiju jer će međunarodnim kreditima biti zaduženi svi građani Srbije“.

„Sa najavljenom cenom od preko pet milijardi evra to znači da će svako domaćinstvo u Beogradu biti zaduženo sa 7.000 evra a da građane niko ništa nije pitao da li su saglasni. Grad Beograd nema privredu koja može da finansira ovakav projekat“, piše u saopštenju.

Inicijativa Bitka za Košutnjak navodi i da je predsednik komisije za planove i gradski arhitekta Marko Stojčić „odbio da im preda snimak javne rasprave, koji je trebalo direktno da prenosi gradska televizija Studio B“, ali je prenos prekinut kada je trebalo da govore organizacije koje se protive tom projektu, među kojima je i Građevinski fakultet.

„Zbog toga ne samo gledaoci već i odbornici nisu imali priliku da čuju reči vrhunskih stručnjaka. Samim tim gradski odbornici nemaju informacije i podatke na osnovu kojih bi mogli da donose odluke u ime svih građana Beograda“, navodi se u saopštenju. Dodaje se da će Bitka za Košutnjak „nastaviti započetu sistemsku borbu sa krajnjim ciljem da metro povezuje ljude a ne njive i tajkunska buduća naselja“.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR