Glas Javnosti

OTAC PREDRAG POPOVIĆ: Ljubav kao žrtva i najveća moć

Društvo
Autor: Glas javnosti

U životu se često suočavamo sa raznim izazovima i preprekama. Na tom putu postoji mnogo uspona i padova, ali ono što treba da izbegnemo kada se susretnemo sa problemima jeste očajanje.

Ponekad se stvari događaju sa razlogom, kao lekcija ili važna prekretnica u životu. Bez obzira na sve, tim putem vredi nastaviti da koračamo, a na tom putovanju ne smemo zaboraviti na jednu važnu stvar, a to je ljubav.

Baš o tome je u jednoj od svojih beseda govorio je Otac Predrag Popović:

"Nemojte da ste teški. Nemojte da vam je u životu teško ništa... Znajte da vam je Bog dao tu muku, taj život, te vaše probleme. Da vi morate tu proći. Na vama je jedino da volite. To je najveća moć od svih moći koje postoje - moć da volite. A ljubav je žrtva. Da li mogu ja da volim nekoga, a da ništa ne radim za njega i da mi sve to bude lako i da mi to ne bude žrtva. Ne može - to nije ljubav."


Prava ljubav je bezuslovna, iskrena, ona od srca do srca u kojoj zajedno se razvijate i rastete. O ljubavi kao žrtvi otac Predrag Popović govorio je:


"Ljubav nije emocija, ljubav je ono što dođe posle emocije. Ljubav je žrtva. Postoji jedna jako dobar kantar u životu, a to jeste žrtva. Koliko si spreman da se žrtvuješ za nekoga, toliko ga voliš. Majka će život dati bez razmišljanaj za svoje dete. Ako ja kao suprug nisam spreman da se žrtvujem za svoju ženu ili ona za mene, mi se ne volimo."

Glas javnosti/Sensa

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR