Glas Javnosti

OKUPLJANJE ISPRED "UŠĆA": Pijačni prodavci NASTAVLJAJU PROTEST, centar grada ujutru blokiran

Društvo
Autor: Glas javnosti

Pijačni prodavci, nezadovoljni uvođenjem elektronske fiskalizacije, najavili su za sutra pre podne protestni skup koji će početi u 9 časova, a zatim će se, kako najavljuju, uputiti u šetnju, usput blokirajući centralne gradske ulice.

Mirčeta Goločevac, predstavnik Uduženja „Opstanak“, koje organizuje proteste, rekao je za Novu s da će najavljeni protest biti započet ispred Tržnog centra Ušće.


Odatle će, kako navodi, krenuti preko Brankovog mosta do Zelenog venca, a onda kroz Terazijski tunel, preko Makedosnke ulice do zgrade RTS-a. Odatle će protestnu šetnju nastaviti prema zgradi Predsedništva, a zatim niz Ulicu kneza Miloša i Nemanjinu. Od Nemanjine će zatim ići ka Slaviji, gde će, kako kaže Goločevac, "ostajti do ispunjenja zahteva".

Uskladu sa novim Zakonom o fiskalizaciji, koji je stupio na snagu 1. januara 2022. godine, prodavci na pijacama moraće da imaju fiskalne kase. Prelazni rok je od 1. novembra do 30. aprila, što znači da će počev od 1. maja 2022. godine svi morati da izdaju fiskalne račune, prenosi Blic.

Pijačni prodavci najavili su još jedan protest za petak, 15. april. Ukoliko se do tada ne reše njihovi zahtevi, kako su rekli, radikalizovaće proteste i blokirati saobraćajnice širom zemlje.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR