Glas Javnosti

ODGOVOR KRIZNOG ŠTABA NA PITANJE STRANIH NOVINARA O NOVAKOVOM PCR TESTU: „Uz mogućnost da budem krivično gonjen...

Društvo
Autor: Glas javnosti

"Novak Đoković imao je validan dokuement da je bio zaražen koronavirusom", rekao je pokrajinski sekretar Zoran Gojković na pitanje novinara CNN o testu koji je rađen u Batutu krajem prošle godine.

„Uz mogućnost da budem krivično gonjen, pošto je taj test isključivo i jedino, kao i svaka medicinska dokumentacija njegovo lično vlasništvo i svako njeno objavljivanje bez njegovog znanja je krivično delo, mogu da kažem da smo analizirali dokument i on je validan“, rekao je Gojković. Novinara je zanimalo da li je Novak Đoković prekršio meru samoizolacije, Gojković je rekao da nijedna zemlja, samim tim ni Srbija, ne može da kazni nikoga ko prekrši ovu meru, osim kada je na snazi vanredno stanje.

Potom je otkrio i zašto je broj serije PCR testa koji je Đoković uradio bio datiran na 26. decembar, umesto na 18, za kada Đoković tvrdi da je urađen.

"Dokument o validnosti o kome ja govorim je apsolutno ispravan i tačan. Novak Đoković je bio pozitivan na prisustvo koronavirusa.

Na pitanje da li je Novak obavešten dan kasnije pošto je bio pozitivan na test, Gojković je istakao:

"To nije pitanje za mene, već za Novaka, kada je on otvorio svoj i-mejl. Dalje zavisi od samog Đokovića, šta je radio posle toga, to je pitanje za njega.

Gojković je otkrio i da li bi Đoković trebalo da bude na bilo koji način kažnjen zbog toga što, uprkos pozitivnom testu, nije bio u karantinu:

"U ovom trenutku ne postoji kazna po kojoj bi on mogao da bude sankionisan. Da je uhvaćen u kršenju mera samoizolacije, mogao je samo biti vraćen u samoizolaciju."

Gojković je rekao da mu je žao što se Novak nije vakcinisao, kao i da se on lično imunizovao, kao i svi u njegovom okruženju, ali da ujedno poštuje sve oni koji to ne žele da urade.

BONUS VIDEO: Poznati reditelj priča šta je predvidelo smrt legendarnog pevača

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR