Glas Javnosti

OD SREDE DEBLJI BUĐELAR: Stiže povećanje penzija, evo ko će prvi dobiti pare

Društvo
Autor: Glas javnosti

Od srede počinje povećanje penzija za 5,5 odsto, kada će prosečna iznositi 31.000 dinara na mesečnom nivou.

Penzioneri iz kategorije samostalnih delatnosti prvi će dobiti januarsku penziju uvećanu za 5,5 odsto, a isplata će početi u sredu, 2. februara. Pored njih tu su i svi oni koji primanja dobijaju preko računa i oni kojima penzija stiže na kućnu adresu ili ih podižu na šalterima.

Sledeći na redu za isplatu su vojni i poljoprivredni penzioneri koji penzije dobijaju preko tekućih računa, prenose Novosti. Poslednji na redu za penzije su građani iz kategorije zaposlenih.


Oni koji penzije dobijaju preko tekućih računa, penzije će dobiti 9. februara, a ostali dan kasnije. Najveći broj srpskih penzionera imaće primanja veća za 825 do 1.100 dinara, a do računice se došlo na osnovu toga da najveći broj njih ima primanja od 15 do 20 hiljada dinara.

Od februara će njih 10.000 primati 1.650 dinara više nego u decembru prošle godine, tačnije oni čija penzija iznosi oko 30.000 dinara mesečno. Inače, penzije će u ovoj godini rasti po švajcarskom modelu. Takvo obračunavanje u Srbiji je stupilo na snagu u januaru 2020. godine i to praktično znači usklađivanje rasta sa 50 odsto inflacije i 50 odsto rasta prosečne zarade. Svim penzionerima, podsećanja radi, u februaru stiže i po 20.000 dinara pomoći od države.

BONUS VIDEO: NE UMIREMO OD STAROSTI VEĆ NAS JEDU PARAZITI




SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR