Glas Javnosti

OD DANAS NORMALAN RAD KATASTRA: Kako zakazati termin?

Društvo
Autor: Glas javnosti

Od danas sve službe za katastar nepokretnosti u Srbiji ponovo rade u punom kapacitetu. Katastru se pristupa sa zakazanim terminom, a to se može učiiniti na više načina.

Pre skoro mesec dana Republički geodetski zavod bio je meta sajber napada iz inostranstva, a RGZ je sada na sajtu objavio da je obavljena potpuna bezbednosna provera celokupnog IT sistema. Taj sistem obuhvata više od 3.500 računara, 450 servera i tri petabajta podataka, piše RTS.
Slađana Crnjaković, načelnica Katastra Savski venac koji se od danas nalazi na novoj adresi u Kneza Miloša 82, navodi da se katastru može pristupiti sa zakazanim terminom.

Jedan od načina da se dobije termin je pozivom na broj 011/63-55-600, na koji će se javiti operater i zakazati termin u odgovarajućoj službi. Drugi način je da se građani obrate jednoj od 2.000 advokatskih kancelarija, u kojima će zakazati termin putem e-šaltera.
U slučaju da neko dođe bez zakazanog termina, na šalteru će neko od zaposlenih da zakaže termin, ili da da potrebnu informaciju, ističe Slađana Crnjaković.
Podseća da RGZ ima 28 digitalnih servisa namenjenih građanima i 23 digitalna servisa namenjena državnim organima, kao i digitalnu platformu Geo Srbija.
- Građani mogu da se informišu o bilo čemu upravo preko ovih servisa - napominje načelnica Katastra Savski venac.

Dodaje da je nesrazmerno veći broj predmeta u obradi u odnosu na broj zaposlenih i apelovala građane na strpljenje.
Podseća da je RGZ formalna institucija i da je za sva pitanja važno da se obrati pismeno, preko mejla ili nekog digitalnog servisa.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR