Glas Javnosti

PRENOS NEPOKRETNOSTI USKORO SAMO KOD NOTARA: Bez gužve na šalterima RGZ

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Veliki redovi ispred Republičkog geodetskog zavoda mogli bi uskoro da postanu deo prošlosti jer će se uskoro kompletan posao prenosa prava na nepokretnostima završavati kod notara.

To je najavila ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović.

Na sastanku ministarke sa drektorom RGZ Borkom Draškovićem i rukovodstvom Javnobeležničke komore, koje je predvodio Srbislav Cvejić, postignut je dogovor o izdavanju građanima lista nepokretnosti, odnosno o tekstu Uredbe koji će biti razmatran na prvoj sednici Vlade.

"Nedavno smo ispravili jednu od velikih nepravdi i omogućili da više od 30.000 građana Srbije može da upiše svoju imovinu u katastar nepokretnosti, tako nam je cilj da i druge usluge katastra budu maksimalno efikasne za građane, da nemamo gužve na šalterima, a tu je važna uloga i RGZ i Javnobeležničke komore", rekla je Mihajlović.

"Postupci koje vodi RGZ su veoma važni i za napredak Srbije na listi Svetske banke Duing biznis, da upis nepokretnosti bude jednako efikasan kao i izdavanje građevinskih dozvola", navela je ministarka.

Dodala je da će RGZ imati važnu ulogu u reformi prostornih planova, "e-prostor", koja će omogućiti da se elektronska procedura uvede i u oblast planske dokumentacije.

(Izvor: N1)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR