Glas Javnosti

OBRAČUN U PODNE KOD MINISTRA RUŽIĆA Niko nije došao na prazničnu gozbu sa školom za 8.500 evra

Društvo
Autor: Glas javnosti

U sedištu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja danas nije bilo nikoga iako su zakazali za podne prodaju državne akreditovane Visoke strukovne škole za preduzetništvo iz Beograda.

Ekipu “Glasa javnosti” dočekalo je samo zbunjeno obezbeđenje, koje nije bilo upućeno o prodaji, istaknuvši da je neradan dan i da nema nikoga u zgradi!

Javni poziv za učešće u postupku prikupjanja ponuda za prodaju Visoke strukovne škole za preduzetništvo Ministarstvo prosvete objavilo je 24. decembra 2021, a danas su te ponude trebale da budu otvorene.

Dr Petar Čelik, bivši profesor ove škole, uočio je brojne nepravilnosti i kršenje zakona u postupku prodaje ove obrazovne ustanove.

- Godinama sam se bavio restrukturiranjem  i privatizacijom, tako da mi je veoma dobro poznata ova materija. Ministarstvo prosvete nema nadležnost da se bavi ovakvim poslovima, što stoji u Zakonu o ministarstvima. Osim toga, krši se Zakon o Vladi,  Zakon o privatizaciji, Zakon o državnim praznicima. I javni poziv je vrlo nestručno sastvaljen. Došao sam da vidim o čemu se radi, ali nije bilo nikoga u zgradi od odgovornih. Obezbeđenje je, čak, uzelo od mene papir sa objavljenim javnim pozivim da bi fotografisali jer nisu bili upućeni da je za danas zakazana prodaja škole - sa čuđenjem priča Čelik.

Naš sagovornik naglašava da se ovakvim postupanjem nanosi velika šteta svim studentima i diplomcima Visoke stukovne škole za preduzetništvo, koja se nalazi u ulici Majke Jevrosime 15, jer je ova obrazovna ustanova u junu procenjena da vredi nešto manje od 8.500 evra, dok samo školarina iznosi oko 1.400 evra.

Kako je primetio brojne nedozvoljene korake, Čelik je još 31. decembra uputio prijavu svim nadležnim institucijama radi preuzimanja radnji i mera da bi se sprečio nastanak nenadoknadive štete po imovinu i ugled države i visokog obrazovanja, kao i same škole.

- Ovo ugrožavanje je posledica dokumentovane zloupotrebe službenog položaja i prekoračenja javnih ovlašćenja i nadležnosti Ministarstva posvete. Očekujem da se odgovorni oglase - poziva Čelik.

BONUS VIDEO: DRAGAN PETROVIĆ – DA LI NAS ČEKA TREĆI SVETSKI RAT?

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Radmila u 03.01.2022 18:21:53 h
     0 

Znači, nije prošla prodaja za male pare na neradni dan. Ostaje još da vidimo ko prodaje, a ko kupuje visoko obrazovanje po prazničnim cenama kao zalogajcic sa sirom...